Vrei să-ți redescoperi valorile tale interioare în 7 pași?

Blocajul #3 Vrei să-ți controlezi respirația

în loc să savurezi fluxul și spontaneitatea

 

Ce reprezintă pentru tine controlul?

Ce câștigi prin controlul respirației?

 

ÎNOT

Controlul respirației în multe situații este esențial sau chiar vital, precum în cazul înotului, alergării sau a altor sporturi de performanță, să nu vorbim de arte marțiale. În toate situațiile în care trebuie să dai randament, controlul respirației și concentrarea sunt indispensabile.

Cel mai bine este să încerci pe propria piele, în timp ce înoți inspiră pe nas și expiră pe gură. Fă asta timp de 5 minute. Dacă reziști ești super tare. Apoi încearcă invers, inspiră pe gură și expiră pe nas, vezi diferența, apoi transpune experiența cum ar fi în timpul unui concurs de înot. Care variantă ar aduce un rezultat mai bun?

 

ARTE MARȚIALE

Puteai vedea cum în demonstrații de arte marțiale înainte de spargerea cărămizilor se fac exerciții de respirație și de concentrare. Prin astfel de tehnici energia vitală este întărită și direcționată într-o parte specifică a corpului, de exemplu în braț și mână. Astfel se mărește forța și rapiditatea cu care sunt executate loviturile.

 

NATURALEȚEA

În schimb Tai Chi se apropie mai mult de viața de zi cu zi, de naturalețe decât de competiție sau de orice formă de demonstrație a anumitor ambiții. Orice tendință de efort, concentrare sau control inhibă manifestarea adevărată a căii, a tao. 

Fluxul natural al energiei hrănitoare se întâplă în momentul în care sistemul nervos parasimpatic este activat, adică mușchii sunt relaxați și activitatea mentală este redusă. Starea în care corpul lucrează automat, de la sine.

Doar înaintează cu pași mici și respiră natural.

 

Vrei să-ți controlezi respirația este al 3-lea blocaj în Tai Chi.

Obține cele 5 blocaje aici!