Vrei să-ți redescoperi valorile tale interioare în 7 pași?

Marele devorator de energie

Nu știu cum stai cu nervii, cu răbdarea, cu energia în primul trimestru al noului an, dar vreau să-ți scriu câteva rânduri despre un micuț inamic de al tău care-ți efectiv macină energia dacă nu ești atent la el.

Nu-i vorba de vecinul care dă cu bormașina la etajul 8 și tu-l auzi de la etajul 2.

Nici de alinierea nepotrivită a astrelor.

Nici de guvern.
 

Este vorba de ceva ce face parte din tine. Se formează lent și sigur cu trecerea timpului, iar factorii trigger chiar pot fi și cele trei exemple enumerate mai sus (sau similari cu ei). Însă în realitate altceva îți macină energia.TOLERANȚA


Probabil erai deja în situații în care trebuia să ajungi la un compromis cu cineva. Fie că era vorba de mâncarea copilului, de a lucra cu cineva anume la un proiect, de a cumpăra fructe mai puțin frumoase etc. Este vorba de o situație care nu era de placul tău 100% însă ai tolerat-o. În interior ai reacționat, chiar dacă mult mai puțin decât în cazuri extreme, totuși ai pierdut o cantitate de energie.

Când ești incapabil să tolerezi măcar, intri pe un teren minat și cu fiecare pas făcut te poți exploda mai ales pe plan emoțional și foarte ușor devii irascibil. Asta se întâmplă când devii reactiv, reacționezi la toate lucrurile și intri pe mâna propriului tău ego care din asta se hrănește.REALITATEA


Realitatea este ceea ce este.

Nu ceea ce ai vrea să se întâmple.
Nici ceea ce ai vrea să refuzi.
Nici interpretarea faptelor.

De exemplu ți-ar plăcea să mănânci o felie dulce și proaspătă de cheescake. Dacă nu o mănânci acum, este doar o dorință, o poftă, nu realitatea însăși, căci prăjitura nu este în fața ta. Similar se întâmplă și cu refuzul.

Când intri în realitate starea ta reactivă cedează.
 


ACCEPTAREA

 
Prin acceptare treci complet dincolo de reactivitate, de marele devorator de energie.
Prin acceptare treci dincolo de pragul toleranței și de compromis. Nu te deranjează, nu-ți faci griji. Accepți ceea ce este însă ești complet lucid și plin de viață. Nu renunți la nimic, doar accepți fără efort.
 
Încă odată: nu renunți la nimic, doar accepți fără efort.
 

Acceptarea nu este ușor de realizat dar nici nu este imposibil.
 
Iată 2 metode care te ajută la acceptare:
  • Detașarea: doar devino observator, fără să judeci. Privește ceea ce ți se întâmplă sau ceea ce faci. Evite etichetarea și interpretarea pe cât posibil.
  • Iertarea: dacă o faci din inimă te ridică la nivelul acceptării. Iartă-ți gândurile, sentimentele, iartă-i pe ceilalți. Ai doar de câștigat, vezi ce ți se întâmplă când într-adevăr reușești să ierți.


Ai în trusă 3 arme foarte periculoase împotriva părții tale reactive: detașarea, iertarea și acceptarea.

Să le folosești cu curaj ca să-ți menții energia vitală, voia bună, echilibrul și pacea interioră astfel încât și acasă în familie să fii un catalizator al bunei atmosfere.
 
 

CURS

 
La cursul Tai Chi exersăm mult observarea în timpul lecțiilor, mai ales atunci când joci rolul de observator. Observi faptele fără interpretare, fără procesul mental.

După ce ai învățat primele stiluri, în faza de dans te detașezi de cunoașterea mentală și te miști fără să reacționezi, fără să controlezi. Vei savura o părticică din realitate și vei descoperi o părticică din sinele tău autentic.
 
Când medităm împreună cu ochii închiși, aproape de fiecare dată pun accent pe iertare și acceptare. Este un joc drăguț pe plan subtil să te vezi când ești în iluzia minții, când ești în realitate și eventual cum te complaci în iluzie.
 
Te aștept la curs, împreună putem elabora mai în detaliu acest subiect.