Vrei să-ți redescoperi valorile tale interioare în 7 pași?

De ce să practici Tai Chi?

5 beneficii spirituale esențiale

 
Cum te-ai simți dacă pentru câteva clipe s-ar opri timpul pe loc și n-ai avea griji?
În ce mod ți s-ar schimba o zi dacă cel puțin de două ori în loc de frustrări sau anxietate ai simți o împlinire și o satisfacție interioară? 
 
Prin practicarea regulată a metodei Yuan-Chi Tai Chi Chuan, pe lângă trecerea dincolo de griji și a împlinirii, poți obține cel puțin următoarele 5 beneficii spirituale.
 
 

1. INDUCE STĂRI MEDITATIVE

În mișcarea lentă te poți pierde într-un sens pozitiv.
 
Îți pierzi identitatea, egoul, care are o consecință importantă: pierdea noțiunii de timp. În savurarea clipei, a momentului, timpul dispare, apare senzația ca și cum timpul ar sta pe loc. Devii precum un copil care se joacă, fără probleme și griji.
 
Prin astfel de stări meditative începi să crești, să te transformi, ți se întăresc valorile spirituale și ți se pot schimba prioritățile în viață.
  
 

2. REDĂ PACEA INTERIOARĂ

Te naști pe această lume cu un calm și cu o pace interioară profundă. Cum crești, cum ești învățat, cum te influențează mediul această pace poate să ajungă pe un plan nu secundar ci probabil nesemnificativ.
 
Prin dans poți retrăi pacea interioară autentică astfel îți vei reaminti conștient cum este să fii satisfăcut și mulțumit de ceea ce ai, de ceea ce ești.
Tai Chi va fi o metodă cunoscută de obținere a acestei stări de bine.
 
 

3. MĂREȘTE GRADUL DE CONȘTIENTIZARE

Prin transcenderea egoului începi să simți că faci parte din ceva mai mare, din ceva mai mult decât erai înainte. Cel mai profund o poți simți într-un dans comun, colectiv. Este vorba și de o dizolvare a atenției tale individuale în conștiința cosmică sau conștiința pură (atenția purăcare este pretutindeni).
 
Par să fie cuvinte mari și tari, în realitate acest proces este ceva natural și simplu, este dincolo de gânduri sau închipuiri. De multe ori vei observa diferența după ce vei ieși din starea descrisă, decât atunci când intri în ea.
 
 

4. OFERĂ FLUXUL SPONTAN AL ENERGIEI

Energia hrănitoare shen-chi, ceea ce în disciplina yoga, în limba sanscrită poartă numele kundalini, se trezește și se ridică din osul sacru până în creștetul capului circulând dealungul coloanei vertebrale într-un mod spontan, fără efort și fără dirijare. Această energie trimite semnale în cele două palme și le poți simți prin senzații aparte de răcoare, furnicături sau căldură, depinzând de starea vibratorie a corpului tău subtil.
 
Ideal ar fi să simți răcoare, ceea ce înseamnă un flux energetic fără blocaje.
 
 

5. REDĂ TREPTAT NATURALEȚEA FIINȚEI TALE

Naturalețea este calea către iluminare, către tao sau ultimul suprem. Prin naturalețe se manifestă virtutea din interiorul tău împreună cu alte calități precum inocența, înțelepciunea, calmul interior, compasiunea, iertarea, detașarea și integritatea.
 
În dans începi să te confrunți cu tine însuți, cu gândurile, sentimentele și emoțiile tale. În urma urmei prin detașare și bucurie treci dincolo de ele, fluxul spontan al energiei te va ține pe calea de mijloc, astfel naturalețea se va instala treptat în ființa ta.
 
 
Întoarcerea la origini este liniștea,
Repaosul este condiția naturală.
Întoarcerea la origini este eternitatea,
Cel ce știe aceasta este iluminat.
– Tao Te Ching – v. 16